Girlz Golf: gaaf voor sportieve meiden

Evelien Koster


Golf is een gave sport. Maar met die grote banen, die indrukwekkende swings en al die oudere mannen die er rondlopen is het misschien niet de sport waar je als meisje meteen aan denkt. Dat moet anders, vindt de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie, de NGF. Zij heeft het Girlz Golf-programma opgezet, speciaal bedoeld om meisjes met elkaar golf te laten spelen en van elkaar te laten leren.

De eerste stap

Lijkt het je leuk om te leren golfen? Dan kun je bijvoorbeeld naar een baan in je buurt gaan waar een golfvereniging actief is. Of je neemt golfles op een baan zonder dat je lid wordt van een vereniging. Op de website Golf.nl vind je een overzicht van bijna alle golfbanen in Nederland, plus informatie over waar je kunt leren golfen. Voor een baan waar het Girlz Golf-programma wordt aangeboden kun je ook een mailtje sturen aan Myrte Eikenaar.

Wedstrijden

Kun je al goed golfen? Dan is het leuk om aan wedstrijden mee te doen en je krachten te meten met leeftijdsgenootjes. Al jarenlang zijn er de NGF-Jeugdtouren, waar je kennis kunt maken met wedstrijdgolf op landelijk niveau. Door het hele land worden er wedstrijden georganiseerd waar je het opneemt tegen andere meisjes.

Golfheldinnen

Wie weet is dat zelfs wel een eerste stap richting een glansrijke golfcarrière. Ook voor golfheldin Christel Boeljon begon het namelijk met een kennismakingsles bij een golfclub. Twee jaar later stopte ze met hockey om zich volledig op het golf te richten. Inmiddels is ze professioneel golfspeelster. Dit jaar won ze het Ladies Open in Amsterdam, een groot toernooi op de Europese Ladies Tour.

Een andere golfheldin, Dewi-Claire Schreefel, begon ook met lessen bij een golfclub, waar haar talent al snel ontdekt werd. Ze won op veertienjarige leeftijd het NK Strokeplay, waarmee ze nog steeds de jongste winnares ooit is van dit kampioenschap. Bekijk hier een leuk filmpje over Dewi-Claire.

 

https://www.youtube.com/watch?v=7uaztIew-jI

Facebook

You like Girlz Golf? Neem dan een kijkje op de Facebookpagina van Girlz Golf, waar je online honderden andere meiden kunt leren kennen die net zo enthousiast zijn over golf als jij.

Bron: Golf.nl

Foto: ShutterstockWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment