Geef je voeten en nagels aandacht!

Evelien Koster


Vooral in de zomerperiode, wanneer voeten meer dan ooit zichtbaar zijn door het dragen van slippers en sandalen, is het extra reden om ze te verzorgen. Want: gezonde voeten zijn mooie voeten. Bekende problemen aan de voeten zijn eelt, blaren, kloofjes en zweetvoeten. Verzorg je je nagels onvoldoende, dan bestaat de kans dat ze loslaten of ingroeien en zo infecties veroorzaken. Dat kan bij het sporten tot vervelende blessures leiden.

Voetbad

De oplossing is simpel: laat je voeten tot rust komen en neem een voetbad. Vermoeide, pijnlijke en overbelaste voeten kunnen zo heerlijk tot rust komen! Een minuut of tien is al voldoende. Droog daarna je voeten goed af, ook tussen de tenen. Smeer je voeten vervolgens in met een speciale voetspray of -crème. En wil je het helemaal goed aanpakken? Verwen ze dan met een heerlijke massage.

Nagels

Een ingegroeide teennagel of een loslatende nagel zijn andere veelvoorkomende irritaties bij het sporten. Wrijving of druk in je schoenen of sokken kunnen hiervan de oorzaak zijn. Je kunt dit voorkomen door voor voldoende teenruimte te zorgen in je sportschoenen.

Scherpe hoekjes

Let ook op scherpe hoekjes van je nagel. Als je tenen tijdens een wedstrijd of een lange wandeling naar elkaar toe kruipen, maken die hoekjes kleine sneetjes aan de binnenkant van je teen. Gebeurt dit, schrik er dan niet van dat jouw teen mogelijk een bloedbad veroorzaakt.

Knippen

Het regelmatig bijknippen is belangrijk in het verzorgen van je teennagels. Hou ze kort en recht en vijl ze eventueel nog een beetje bij. Dit gaat het makkelijkste net na een bad of douche. Last van harde nagels? Een nagelweker kan helpen. Randjes, naadjes en schuiven zijn funest voor je voeten. En dat is het laatste wat je wilt tijdens bijvoorbeeld sporten als hardlopen.

 Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment