Geef je nog snel op voor de Crossfit Games

Evelien Koster


Crossfit is één van de hotste sporten van dit moment. De workouts zijn veelzijdig, maar ook pittig. En dat is precies wat je ook kunt verwachten van de Crossfit Games. Elke week op donderdag hoor je wat de Workout of the Day is, de opdracht die je voor de maandagavond daarna zo goed mogelijk moet uitvoeren: het is per slot van rekening een wedstrijd.

Opdrachten en scores

De opdrachten voer je zo goed, zo snel of zo zwaar mogelijk uit, afhankelijk van de opdracht, in een deelnemende Crossfit-sportschool of andere trainingsomgeving. Een gediplomeerd jurylid moet jouw scores bijhouden, die je vervolgens online inlevert. Is er geen jurylid in de buurt? Dan moet je je Workout of the Day vastleggen op video en inleveren om je score te bewijzen. 

Wereldwijd

In de Crossfit Games neem je het op tegen tegenstanders wereldwijd, van fanatieke twintigers die elke vrije minuut in de trainingszaal doorbrengen tot 77-jarige opa’s en oma’s en iedereen daartussenin. Je scores kun je vergelijken met die van je vrienden, leeftijdsgenoten en iedereen die in dezelfde regio of hetzelfde land woont als jij. 

 

Schrijf je in

De Crossfit Games duren vijf weken en voor deelname betaal je 20 dollar. In 2015 deden meer dan 272.000 sportievelingen van over de hele wereld mee. Ben jij klaar voor deze wedstrijd? Schrijf je dan hier in voor de Crossfit Games.

Bronnen: Crossfit Games en Glow

Foto: FB The CrossFit GamesWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment