Ga wandelen op het strand

Evelien Koster


Uit onderzoek is bekend dat lekker uitwaaien op het strand een geluksgevoel in je hersenen activeert. Dat komt doordat je je ontspant zodra je het zand tussen je tenen voelt. De combinatie van dat ontspannen gevoel en de zoute zeelucht stimuleert eveneens de aanmaak van endorfine, het lichaamseigen stofje dat je geluksgevoel vergroot. Diezelfde zeelucht heeft ook een reinigende werking voor je luchtwegen.

Volg de vloedlijn

Tijdens een wandeling op het strand hoef je je geen zorgen te maken dat je misschien verdwaalt: je volgt gewoon de vloedlijn. In het weekend is het bij mooi weer vaak druk aan zee, maar op een doordeweekse dag kan het zomaar gebeuren dat je het strand bijna helemaal voor jezelf hebt.

Wandeltips

Voor een strandwandeling heb je dus geen vooraf bepaald routeplan nodig. Je kunt beginnen waar je wilt en doorwandelen tot je moe bent. Wil je toch liever een wandelroute volgen die al voor je is uitgestippeld? Kijk dan eens op de website van Eropuit. Daar vind je verschillende mooie strandroutes, onder andere door de Kennemerduinen, over het strand van Zandvoort en op Waddeneiland Texel. Het startpunt is altijd in de buurt van een NS-station.

Bronnen: Direct aan zee, Flair at home en Eropuit

Foto: ShutterstockWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment