FlingGolf: jongerenmagneet voor golf – voor alle sporters en sportclubs van Nederland

Evelien Koster


Golfen is gaaf, maar het is ook best een technisch lastige sport om te leren. En daarom kies je als jonge sporter misschien niet zo snel voor golf. Met FlingGolf is dat anders: deze nieuwe sport is een kruising van golf, lacrosse en baseball, is gemakkelijk te leren en heeft een hoge funfactor.

Van Amerika naar Nederland

FlingGolf is ontstaan in Amerika en wordt daar al langer en op veel plekken gespeeld. Niels Geven haalde deze golfvariant naar Nederland. Hij kwam ermee in aanraking tijdens zijn afstudeerstage van de opleiding Sport, Gezondheid en Management aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Inmiddels kun je FlingGolf in Nederland onder andere spelen op golfbanen in Amsterdam, Gasselternijveen, Wervershoof, Someren, Poortugaal, Horst-America en Harderwijk. Daarnaast ook in België in Oostende en Wommelgem.

undefined

Flingen

FlingGolf speel je op dezelfde golfbanen als traditioneel golf en je gebruikt ook gewone golfballen. Een belangrijk nieuw attribuut in FlingGolf is de FlingStick, een stick die je op de hele baan gebruikt en waarmee je kunt flingen, oftewel het balletje dat in een soort schepvorm aan het uiteinde van je stick ligt, wegslingeren. Je gebruikt dus steeds dezelfde stick in plaats van verschillende golfclubs, en dat maakt FlingGolf toegankelijker dan gewoon golf, zeker voor jongeren.

undefined

Nederlands kampioen

Wil je goed leren FlingGolfen? Dan kun je via het bedrijf van Niels een clinic volgen waarbij je binnen een dag de belangrijkste regels voor de bewegingen en het gedrag op de baan leert. Heb je de smaak van het FlingGolfen te pakken, dan kun je op zaterdag 23 april in Harderwijk zelfs de eerste Nederlands kampioen(e) FlingGolf worden. Daar vindt dan namelijk het allereerste Dutch FlingGolf Open plaats. Daar mag je trouwens ook aan meedoen, als je FlingGolf nog nooit hebt gespeeld. Je hoeft niet bang te zijn dat je afgaat, want vooraf wordt een gratis clinic aangeboden voor beginners en voor spelers die eerst nog wat extra tips willen. Bovendien: plezier met elkaar op de golfbaan staat centraal. Wil je je aanmelden? Dat kan hier.

Bronnen: FlingGolf en De NoorderlingenWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment