Fitness4Daagse: vier dagen sporten voor de Hersenstichting

Evelien Koster


Na een succesvolle eerste editie van de Nationale Fitness4Daagse vorig jaar is besloten dit sportieve evenement een jaarlijks vervolg te geven. Heel Nederland wordt uitgedaagd om mee te doen. En omdat wij Nederlanders gemiddeld 1,1 keer per week naar de sportschool gaan (volgens een rapport van TNO) is er voor bijna iedere sporter nog wel een uitdaging om vaker te trainen.

Fun voorop

De Fitness4Daagse 2016 valt samen met de Nationale Sportweek. Zo’n fitnessweek geeft je niet alleen een extra motivatieboost om naar de sportschool te gaan, de drempel om er binnen te stappen wordt ook lager, vooral als je niet zo vaak sport. “Het doel is om naast FUNctioneel ook vooral FUN te beleven”, zegt voorzitter Anika Kuiper van Stichting LetsDo, de initiatiefnemer van de Nationale Fitness4Daagse.

Instapweek

“Elke dag worden meer mensen zich bewust van hun gezondheid. Preventief of noodzaak zijn onder andere motivaties om te starten met bewegen”, vervolgt Anika. “Maar waar moet je beginnen? Het is fijn als er nationaal een instapweek is waarbij je met z’n allen eens vrijblijvend kunt kennismaken met bewegen. Je kunt zo kijken welke activiteit je leuk vindt en of je je er thuis voelt zonder dat je aan verdere verplichtingen moet voldoen.”

Goed voor de hersenen

Door mee te doen aan de Fitness4Daagse zet je je in voor de Hersenstichting, én voor de gezondheid van je eigen hersenen. “Wat niet iedereen weet, is dat bewegen ook goed is voor de hersenen”, vertelt Laura Smit-Rigter, Projectleider Gezonde Hersenen bij de Hersenstichting. “Door te bewegen hou je namelijk naast je lichamelijke conditie ook je mentale conditie op peil. Dit geldt voor zowel jong als oud. Belangrijk om te weten is dat het nooit te laat is om te gaan bewegen.”

Aanmelden

Je kunt je online aanmelden als deelnemer aan de Nationale Fitness4Daagse bij één van de Fit!vak sportclubs in heel Nederland. Een overzicht van de Fit!vak sportclubs vind je hier. Doe je mee, dan koop je voor 10 euro een stempelkaart. Dat geld gaat 100 procent naar de Hersenstichting. Op vertoon van je volle stempelkaart, na vier keer sporten, ontvang jij onder andere een persoonlijk Fitness4Daagse Certificaat.

Bron: Fitness4daagse.nl

Foto: ShutterstockWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment