Fietsfans, kom naar het Papendal Bike Event 2016

Evelien Koster


Papendal bij Arnhem is in dit meiweekend het grote kloppende hart van alles wat met fietsen te maken heeft. Zo kun je deelnemen aan de Pump Battle World Series 4X Pro Tour, je techniek verbeteren op de pump track, kennismaken met BMX Bike Trial & Flatland door middel van clinics en demo’s door Rick Koekoek of genieten van de spectaculaire BMX Supercross.

Pump track

Terug naar de Pump Battle World Series. Dit is een wedstrijd waarbij de beste 4X rijders ter wereld het tegen elkaar opnemen. Zaterdag zijn de kwalificaties en op zondag de finales. Tussen de wedstrijden door heb jij de mogelijkheid om je skills te trainen op de pump track, een soort BMX track waarop fietsers, skateboarders, rolschaatsers en scooterrijders rijden zonder te trappen of te duwen.

Workout of wedstrijd

Je beweegt je op de pump track voort door een ‘pompbeweging’ te maken en zo de vaart erin te houden. De pump track is veilig en leuk en een goede manier om je evenwicht en vaardigheden te trainen. Tegelijk is het een goede full body workout. Heb jij alle skills al onder de knie en wil je meestrijden voor de titel van 2016? Kijk dan op www.pumpbattle.com voor alle info en om je aan te melden.

BMX Bike Trial

Ook aan de clinics op een trial fiets (een fiets zonder zadel) kun je actief meedoen. Je leert tijdens deze clinics de beginselen van het Biketrial, met naast balansoefeningen ook aandacht voor stuurtechniek en het lezen van secties. Je krijgt hierin begeleiding van Rick Koekoek, die meer dan 300 prijzen heeft gewonnen in deze discipline en in 2014 het Guinness Book of Records haalde met zijn ‘Highest Bunny hop’.

Tips & tricks

Heb je al wat ervaring met Biketrial, dan geeft Rick je graag wat handige tips & tricks waarmee jij het beste uit jezelf kunt halen en op een nog hoger niveau kunt komen. Inschrijven voor de clinics is niet nodig en de toegang is gratis. Dat laatste geldt ook voor de andere activiteiten, met uitzondering van de UCI BMX Supercross.

Giro Kids Day

Speciaal voor basisschoolleerlingen uit de provincie Gelderland is er op 7 mei ook nog de Giro Kids Day met tal van leuke sportieve elementen en activiteiten: bijvoorbeeld clinics in mountainbiken en BMX, een spellencircuit op bijzondere fietsen, een skelterbaan, een stormbaan en trampolines.

Bekijk het hele programma

Wil je alles weten over het Papendal Bike Event, kijk dan op de website http://www.papendalbikeevent.nl.

Alvast genieten?

Bekijk hier de ‘aftermovie’ van 2015 en zie wat voor spektakel je kan verwachten:

Bron: Papendal Bike Event

Foto: Sergei Bachlakov / Shutterstock.comWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment