Fiets mee met de Tour de Hollande

Evelien Koster


De Tour de Hollande is voor wielerliefhebbers die ook eens willen voelen hoe het is om drie weken af te zien op de fiets. De drie vrienden Jeroen, Ernst en Michiel fietsen de volledige Tour van 2300 kilometer door Nederland. Deze ronde door Nederland is verdeeld in 21 etappes van 70 tot 130 kilometer. De finish is elke dag bij een kroeg.

Sluit je aan bij het peloton!

Om de drie vrienden af en toe uit de wind te houden tijdens hun tocht, mag iedereen aansluiten bij het peloton. Je mag daarbij zelf weten hoe lang je mee fietst: of je nu een kilometer op kop rijdt of langer in de staart van het peloton mee gaat. Je kunt ook meerdere etappes uitkiezen om van kroeg naar kroeg te fietsen.

De start van de Tour de Hollande was net als de Tour de France in Utrecht. De route van die eerste etappe ging naar Rotterdam. Daarna reed het peloton al door naar Renesse in Zeeland, Bergen op Zoom, Den Bosch en het meest zuidelijke puntje van de route Valkenburg. Daarna gingen ze richting het Noorden.

Rustdag

Gisteren kwam de Tour de Hollande in Nijmegen aan. Vandaag is daar, net als in de Tour de France, een rustdag voordat ze morgen weer verder trekken richting Arnhem via een omweg van 122 km. 

De komende week verplaatst het Hollandse Tourcircus zich via Apeldoorn en Holten naar het hoge Noorden. Na Leeuwarden gaat de route over de Afsluitdijk naar Den Helder. Vervolgens komt de Tour nog in Zaandam, Hillegom en Den Haag. De finish is op 26 juli in Amsterdam.

In het etappeschema van Tour de Hollande kun je zien wanneer het peloton bij jou langsrijdt.  

Bekijk voor een impressie van de eerste week dit filmpje: 

 Foto: Shutterstock

 

 Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment