Doe mee met de Workout Challenge

Evelien Koster


De Workout Challenge – een twee uur durende dansworkout – is een gloednieuw sportevenement voor dames, dat over is komen waaien uit Amerika en een combinatie is van sport en entertainment. In verschillende landen is de Workout Challenge al een fenomeen, zeker in Zuid-Amerika. Iedere vrouw die van bewegen en/of van live muziek houdt kan meedoen. In Nederland is het voor het eerst dat er in een concertzaal zo’n lange workout op live muziek plaatsvindt.

Opzwepende klanken

Fitnesscoach en danseres Margaretha van de Laar is de leading lady van de Workout Challenge. Samen met twaalf professionele dansers en de opzwepende klanken van de muziek loodst zij je door de dansworkout heen. Tijdens de workout komen er verschillende muziekstijlen voorbij die elkaar in snel tempo afwisselen, zoals latin, dance, pop en disco.

Moves

De show wordt zo opgebouwd dat je steeds de juiste hartslag houdt, zodat je geen blessures oploopt, maar wel de nodige calorieën verbrandt. Ben je geen gevorderde danser? Geen probleem! De moves zijn voor iedereen toegankelijk, worden duidelijk gedemonstreerd en zijn ook te zien op grote schermen boven het podium.

Duizenden dames

De Workout Challenge in Nederland is een initiatief van de magazines Flair, Grazia, Viva, Happy in Shape en KekMama. Margaretha heeft er al zin in. “Ik vind het fantastisch om dit event voor het eerst neer te zetten in Nederland. Het lijkt mij heel bijzonder om duizenden Nederlandse vrouwen letterlijk in beweging te brengen op live muziek.”

Tickets bestellen

Het kan maar zo zijn dat de Workout Challenge ook in Nederland een begrip gaat worden. En wat is het dan leuk als jij kunt zeggen dat je bij de allereerste editie was. Lijkt het je gaaf om mee te doen? Kijk dan op de website voor alle informatie over het programma en het bestellen van tickets.

Bronnen: Verkeersbureau en Workout Challenge

Foto: ShutterstockWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment