Doe mee met de Wintertijd Challenge

Evelien Koster


De Wintertijd Challenge is een jaarlijks terugkerend sportevenement van Stichting Spieren voor Spieren. In de nacht dat de klok één uur teruggaat, wordt op zo veel mogelijk plaatsen in Nederland precies één uur en één seconde gesport om geld in te zamelen voor kinderen met een spierziekte. Dit is immers het enige moment in het jaar dat je tijd kunt winnen: wat symbool staat voor tijd winnen om behandeling en genezing van spierziekte bij kinderen te realiseren.

Droomafstanden

In de nacht van 24 op 25 oktober kun je in één seconde tijd afstanden afleggen waar je normaal alleen maar van kunt dromen. Kijk je na een uurtje hardlopen, zwemmen of spinnen op de klok, dan is het nog steeds 2 uur ’s nachts en heb je toch al flink wat meters afgelegd. Het ultieme voorbeeld van waar gezonde spieren toe in staat zijn om kinderen met zieke spieren te helpen, zo zegt de organisatie.

Challenge op de kaart

Van rolstoelbasketbal in Roden tot zwemmen en schaatsen in Dordrecht en van spinnen en volleybal in Enschede tot fitnessen op Schouwen-Duiveland: in heel Nederland worden challenges op touw gezet. Op de landkaart van de Wintertijd Challenge kun je precies zien welke er bij jou in de buurt plaatsvinden. Het inschrijfgeld bedraagt 15 euro. Ook krijg je een eigen pagina waarop je anderen kunt vragen om jou te sponsoren voor je sportieve prestatie. Zelf een challenge organiseren mag natuurlijk ook, bijvoorbeeld met je sportvereniging, sportschool, bedrijf of school. Vraag daarvoor de digitale toolkit aan via de website.

Steeds groter

De Wintertijd Challenge vond in 2011 voor het eerst plaats, toen met twee challenges in Eindhoven en Naarden. Daarna heeft het evenement zich als een olievlek uitgebreid, met in 2014 maar liefst 132 challenges en een opbrengst van 396.500 euro. Dit jaar gaat de organisatie voor minstens 200 challenges en hoopt ze de 500.000 euro te halen. Het geld wordt gebruikt voor meer onderzoek naar spierziekte bij kinderen.

Meer informatie: www.wintertijdchallenge.nl

Foto: ShutterstockWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment