Doe mee met de Tour d’Utrecht

Evelien Koster


De Tour d’Utrecht wordt namelijk een jaarlijks terugkerend evenement voor sportieve en recreatieve fietsers uit het hele land. Duizenden wielrenners rijden op zondag 3 juli 2016 vanuit de Jaarbeurs in Utrecht een route die gaat door het Groene Hart. En ook jij kunt daarbij zijn, door je in te schrijven voor één van de vier verschillende afstanden: 35, 75, 110 of 150 kilometer.

Eerst fietsen, dan kijken

Op het terrein van de Jaarbeurs kun je na je fietstocht samen met alle andere wielerliefhebbers op grote schermen live de ontknoping van de tweede etappe van de Tour de France volgen. Ook is er ruim voldoende eten en drinken beschikbaar. Doe je samen met collega’s of andere leden van je wielervereniging mee? Dan kun je de Tour d’Utrecht ook als pelotonstocht rijden, in groepen van vijftig renners met eigen wegkapiteins en onder begeleiding van motors.

Praktische informatie

De inschrijving voor Tour d’Utrecht is op vrijdag 15 januari begonnen. Het inschrijfgeld bedraagt 20 tot 45 euro, afhankelijk van de afstand waarvoor je kiest. Voor elke inschrijving wordt 1 euro overgemaakt naar de stichting MS Research, die zich inzet voor onderzoek naar oorzaken, symptomen en behandeling van mensen met multiple sclerose (MS) en de kwaliteit en toegankelijkheid van zorg voor mensen met deze ziekte. Als deelnemer ontvang je een uniek wielershirt. Er is plek voor 7.500 deelnemers, inclusief sporters met een beperking. Je kunt je inschrijven op de website www.tourdutrecht.com.

Twee vliegen in één klap

Als deelnemer aan de Tour d’Utrecht kun je je met 10 procent korting inschrijven voor de Classico Giro Utrecht, een pelotonstocht waaraan maximaal 2.500 fietsers mee mogen doen en die gehouden wordt op 15 mei. Omgekeerd kun je je als deelnemer aan de Classico Giro Utrecht met korting inschrijven voor de Tour d’Utrecht.

Foto: ShutterstockWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment