Doe mee met de Rollatorloop

Evelien Koster


Vorig jaar was de Rollatorloop een groot succes: er deden maar liefst 300 mensen mee! Met de loop willen de initiatiefnemers, te weten Buurtzorg Nederland, Achmea, Gemeente Amsterdam en Olympisch Stadion, mensen met een rollator stimuleren om in beweging te blijven. Bewegen is immers dé manier om zo lang mogelijk gezond en fit te blijven. Juist als je slecht ter been bent, is het van groot belang om toch waar mogelijk de spieren aan het werk te zetten en de conditie op peil te houden. Wie zich inschrijft voor loop, heeft een goede reden om er ook in aanloop naar de wedstrijddag geregeld op uit te gaan. En wie weet smaakt het wel naar meer!

Beweegfeest

De Rollatorloop belooft ook dit jaar weer een prachtig beweegfeest te worden. Doe je mee, dan voel je je een heuse atleet. De olympische vlam brandt voor alle deelnemers en de wedstrijd wordt gelopen op een plek die sport en geschiedenis ademt. Vrienden en familie zijn van harte welkom om je aan te moedigen en aanschouwen hoe jij je persoonlijke rollatorrecord vestigt.

Naast de sportieve prestatie die geleverd wordt, is er een speciaal entertainmentprogramma waar je echt bij wil zijn. Trek de stoute schoenen aan en rol mee!

Programma

Iedereen met een rollator mag meedoen, als je maar minstens 400 meter kunt lopen. De langste afstand waarop je je kunt inschrijven, is 2.500 meter. Deelname is geheel gratis, er wordt zelfs voor een versnapering gezorgd.

Vanaf 12.00 uur kun je in het Olympisch Stadion terecht. Genoeg tijd voor een goede voorbereiding: even de sfeer proeven, je startbewijs ophalen, je materiaal checken, een gedegen warming-up doen, nog even iets eten en drinken en genieten van het entertainment. Om 14.00 start de loop, rond 15.30 uur is het programma afgelopen. Op Zie.nl kun je bekijken hoe het er in 2013 aan toeging.

Vervoer

Voor inwoners van Amsterdam is vervoer van en naar het Olympisch Stadion gratis. Dit kun je van tevoren regelen door contact op te nemen met Martin Vlug van Connexxion. Voor iedereen die wat verder van de hoofdstad woont, kost het wat meer tijd en moeite om op de wedstrijdlocatie te komen. Vervoer vanuit andere steden is namelijk op eigen gelegenheid.

Elders in het land

Goed voorbeeld doet goed volgen… Woon je meer in het oosten van Nederland? Doe dan op 16 september mee aan Rollatorloop Amersfoort!

Bron en foto: Rollatorloop.nl (gefotografeerd door Ria Verschuren)Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment