Doe mee aan het Open NK Dodgeball

Evelien Koster


Je hebt vast weleens trefbal gespeeld, een sport die op scholen al tientallen jaren een geliefd onderdeel van de gymnastiekles is. Dogdeball lijkt veel op trefbal, alleen zijn de welbekende kegels en de gymnastiekvloer vervangen door levende pionnen – jij en je medespelers dus – en trampolines van Bounz.

Trampolineveld

Bij dodgeball neem je het in een team van acht spelers op tegen een ander team van dezelfde omvang. Eén wedstrijd duurt ongeveer twintig minuten. Het speelveld is een megatrampolineveld van Bounz. Je doel is om zo snel mogelijk je tegenstander af te gooien of af te vangen en om zelf natuurlijk niet afgegooid te worden. Dat wordt veel rennen en springen!

Nederlands kampioenschap

Dodgeball is een sport voor jong en oud, die je kunt spelen op alle niveaus. Iedereen kan dus meedoen, ook aan het eerste Open Nederlandse Kampioenschap Dodgeball. Dat is een initiatief van de Nederlandse Dodgeball Bond en Bounz, onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie. Het NK wordt gehouden in de categorieën senioren (16+), junioren A (13 t/m 15 jaar) en junioren B (9 t/m 12 jaar).

Schrijf je in

“Het is open, dus niet alleen de aangesloten KNGU-leden mogen meedoen, iedereen in Nederland kan een team formeren en zich inschrijven”, zegt Michiel Maas, manager Sportparticipatie bij de KNGU. Inschrijven kan nu al. In november worden de voorrondes gehouden in de verschillende Bounz-speelsteden door het hele land en in december staan in Amsterdam de landelijke finales op het programma. Doe jij mee en word jij gekroond als eerste Nederlands kampioen dodgeball?

Bronnen: KNGU en SportnextWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment