Doe mee aan de Evers Staat Op Run voor het goede doel

Evelien Koster


Initiatiefnemer van de sponsorloop door het Amsterdam Science Park is Radio 538-dj Edwin Evers, samen met zijn sidekicks Rick, Niels en Jelte. De Evers Staat Op Run is een zogenaamde fun run: plezier maken is dus belangrijker dan een zo snel mogelijke tijd neerzetten.

Zo vaak als je wilt

Dat betekent overigens niet dat je het bij 5,38 kilometer hoeft te houden, want je mag de ronde door het park zo vaak afleggen als je wilt. Ook mag je je, net als team Evers, extra laten sponsoren voor je deelname aan de run en zo nog meer geld ophalen voor het Ronald McDonald Kinderfonds.

Live op de radio

De run is op 9 september ook helemaal te volgen op Radio 538. Daar verzorgen Edwin, Rick, Niels en Jelte van 10.00 tot 15.00 uur een live-uitzending van het radioprogramma Evers Staat Op, die helemaal in het teken staat van het sportieve evenement.

Gezellige run

“Het idee voor de Evers Staat Op Run ontstond spontaan in de uitzending, nadat ik na maanden weer een keer had hardgelopen”, vertelt Edwin. “Het moet vooral een heel gezellige run worden en we hopen natuurlijk samen met de luisteraars zo veel mogelijk geld op te halen voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Ik ga deze week ook de bekende vrienden van de show vragen om mee te lopen.”

Ronald McDonald Huis Groningen

Het gesponsorde geld wordt gedoneerd aan het Ronald McDonald Huis Groningen. Hier logeren ouders van kinderen die zijn opgenomen in het Universitair Medisch Centrum Groningen. Omdat de behoefte aan het Huis waarschijnlijk groot zal blijven, wil het graag uitbreiden van 24 naar 28 kamers. 

Inschrijven

Wil je meedoen aan de Evers Staat Op Run? Dan kun je je aanmelden op www.538.nl. Het inschrijfgeld bedraagt 15 euro. Je startnummer kun je ophalen bij een winkel van Intersport (partner van de Evers Staat Op Run) bij jou in de buurt. Daarbij krijg je ook een handig Intersport-startpakket.

Bronnen: Radio.nl en 538.nl

Foto: Radio 538Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment