Doe eens mee aan een Family Obstacle Run

Evelien Koster


Obstacle runs zijn al een tijdje hot en ook de Family Obstacle Run heeft haar intrede gedaan in Nederland. Op 27 en 28 mei kun je meedoen aan eentje in Amsterdam en op 9 en 10 september staat er een Family Obstacle Run op het programma in Nijmegen – beide met als officiële naam Strong Viking Family Run.

Mix van modder en kleur

Ingrediënten van deze Family Obstacle Run zijn obstakels, plezier, modder en kleur – waarmee het een mix is van een echte obstacle run, een mud run en een color run. De afstanden waar je uit kunt kiezen zijn 3 en 5 kilometer: over een parcours dat gevuld is met obstakels.

Bootcamp als voorbereiding

Wil je goed voorbereid aan de start staan van de Family Obstacle Run? Zorg dan dat je niet alleen een leuk gezelschap van familieleden, vrienden, collega’s of buren hebt verzameld, maar dat je ook goed getraind hebt. Het volgen van bootcamplessen is bijvoorbeeld een goede voorbereiding.

Stevig wandeltempo

Tijdens de obstacle run ligt je snelheid minimaal net iets boven een stevig wandeltempo. Sneller mag natuurlijk ook altijd. Houd goed in de gaten hoe je spieren reageren op de verschillende obstakels, zeker als je niet zo’n ervaren obstacle runner bent: ze kunnen namelijk gaan verzuren. Als je dat merkt, is het verstandig om je tempo tussen de hindernissen terug te brengen tot het niveau van stevig wandelen.

Dresscode

De dresscode voor de Family Obstacle Run is simpel: je draagt een strakke lange of korte broek die goed aansluit om je benen. Je zult merken dat dit vooral goed van pas komt wanneer je uit de modder komt. Je kunt ook het beste kiezen voor een strak T-shirt, dat voor deze Obstacle Run wit van kleur moet zijn. Draag het liefste kleding van polyester, zodat het geen water vasthoudt.

Speciale schoenen

Het is verstandig om speciale hardloopschoenen te dragen die geschikt zijn voor een zogenaamd outdoorterrein. Ze geven je meer grip dan je gewone hardloopschoenen. Let er ook op dat ze een goede demping hebben, want je bent tijdens de Family Obstacle Run veel aan het springen, klimmen en landen.

Inschrijven

Inschrijven voor de Family Obstacle Run in Amsterdam of in Nijmegen kan op http://www.familyobstaclerun.com/.

Bron: Family Obstacle Run

Foto: ShutterstockWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment