Dit weekend: Papendal Bike Event en Giro Kids Day

Evelien Koster


Op zaterdag 7 en zondag 8 mei vindt in Arnhem het Papendal Bike Event plaats. Een bezoek aan dit fietsevenement is goed te combineren met het bijwonen van de start van de tweede etappe of de finish van de derde etappe van de Giro d’Italia, die ook allebei in Arnhem zijn. Om het je nog makkelijker te maken wordt er gezorgd voor een directe busverbinding tussen het centrum van Arnhem en sportcentrum Papendal.

Giro Kids Day

Voor kinderen wordt op zaterdag als onderdeel van het Papendal Bike Event een speciale Giro Kids Day georganiseerd. Hier kun je, als je op de basisschool in Gelderland zit, gratis meedoen aan allerlei leuke fietsactiviteiten én de BMX World Cup-wedstrijden bezoeken. Op het moment dat de wielrenners in de Giro langs Papendal komen wordt de Giro Kids Day uiteraard even onderbroken om hen aan te moedigen.

Gave clinics

Wat is er dan allemaal te doen tijdens de Giro Kids Day? Je kunt er onder andere deelnemen aan gave clinics, bijvoorbeeld mountainbiken, BMX en bike trial. Ook kun je meedoen aan een spellencircuit met bijzondere fietsen en je uitleven op de stormbaan of de skelterbaan.

Pump track

Maar niet alleen voor kinderen is er op het Papendal Bike Event van alles te beleven. Ook de Pump Battle World Series komen naar Arnhem. Dit is een wedstrijd waarin de beste 4X-rijders ter wereld het tegen elkaar opnemen. Tussen de wedstrijden door mag iedereen, jong en oud, zelf zijn vaardigheden oefenen op de pump track: een soort BMX-baan waarop je niet fietst door te trappen, maar door een pompbeweging te maken.

Alle informatie

Kijk voor alle informatie over het Papendal Bike Event en de Giro Kids Day op de website van Papendal.

Foto header: Shutterstock

Foto inzet: Papendal.nlWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment