De ultieme stormbaan: Fisherman’s Friend StrongmanRun

Evelien Koster


Volgens de eigen website is de Fisherman’s Friend StrongmanRun dé obstacle run die alles heeft: een gaaf parcours van maar liefst 21 kilometer lang, waarop je meer dan dertig uitdagende en originele obstakels tegenkomt met veel modder, water en nog meer fun, feest van start tot finish met een grote hoeveelheid toeschouwers langs het parcours, een spetterende Start Party met shows en muziek en een oergezellige After Party op het festivalterrein met optredens en entertainment, voor deelnemers én toeschouwers!

Op 6 september is het weer zo ver. Dan komen vanuit het hele land obstacle run-fanaten naar Hellendoorn om zich in het zweet te werken. En dat gaat zo:

https://www.youtube.com/watch?v=n1KfmWPohHY

Hobbels, bobbels en modder

Een deelnemer aan een eerdere editie verwoordt hoe leuk het is om mee te doen: “Er zijn heel wat obstakels die je niet alleen kan overwinnen. Iedereen helpt elkaar. Of je geeft elkaar een schop onder de kont. Want opgeven is geen optie. Het is afzien, maar het is ook geweldig kicken!”

Doe je dit jaar mee, dan mag je je tanden stuk bijten op een wel heel uitdagend parcours: dwars door bossen, over fikse heuvels, door weilanden, over de Hellendoornse Berg en de Sallandse Heuvelrug. Door dikke modder en meerdere keren door de rivier de Regge. Over de klinkers van de Hellendoornse steegjes en door de hoofdstraat van Nijverdal. Alle kracht die je in je hebt, zul je nodig hebben! Plus een flinke dosis moed en doorzettingsvermogen. Klik hier voor de tien highlights op de route.

Doe mee en trek iets leuks aan

De StrongmanRun is een feestje, niets meer en niets minder. En wie naar een feestje gaat, trekt iets leuks aan. Ga helemaal uit je dak in een maffe outfit! Grote kans dat jij en je vrienden jezelf terugzien op Flickr, Facebook of de website van de run.

Dit jaar wordt er voor het eerst gestart in vier startgroepen, om te zorgen voor een goede doorstroming op het parcours. En hoewel je je misschien direct aangesproken voelt door een van de klinkende groepsnamen – wat te denken van ‘Going for the kill’, ‘Eating Trees’, ‘Drinking Mud’ en ‘Staying Alive’ – geschiedt de groepindeling toch echt op basis van je niveau.

Waar voor je geld

Je startbewijs voor de Fisherman’s Friend StrongmanRun 2015 is een all-in ticket, goed voor:

 • gratis te downloaden persoonlijke video’s met jezelf in actie;
 • tijdregistratie en uitslagenlijst binnen 24 uur ná laatste finish;
 • StrongmanRun Finisher-shirt;
 • verzorging onderweg met sportdrank, water en fruit;
 • bewaakte garderobe;
 • warme douches, óók voor de laatste deelnemer;
 • drankje ‘van het huis’ na afloop;
 • een smakelijke fruithap;
 • de felbegeerde StrongmanRun-medaille, als je finisht;
 • ruim 70.000 toeschouwers en 4 Hot Spots met dj’s die jou erdoor helpen;
 • spectaculaire Start Party voorafgaand aan de run, vanaf 12:30 uur;
 • concert op het StrongmanRun-festivalterrein, van 16:30 tot 20:00 uur;
 • fietsroutes en (fiets)kaarten voor jouw supporters;
 • gratis parkeren;
 • gratis hop-on, hop-off-bussen voor jou en je supporters;
 • gratis busdienst van en naar verder gelegen parkeerterreinen;
 • StrongmanRun App met veel info én een tracker waarop jij te volgen bent op het parcours;
 • een annuleringsverzekering: 100% inschrijfgeld à 69 euro terug bij blessure tot op de laatste dag voor de run! (zie voorwaarden).

Durf jij het aan? Inschrijven kun je je via deze link.

undefined

Ben jij er klaar voor?

Om er zeker van te zijn dat jij er klaar voor bent, kun je op 9 augustus nog net deelnemen aan de laatste in een serie van acht Extreme Workouts. Deze proeven van bekwaamheid in vier niveaugroepen worden begeleid door zeer ervaren trainers. Zij dagen je uit om nét dat stapje meer te zetten en voorzien je van tips & tricks. Meedoen met de testsessie is niet alleen leuk omdat je ontdekt waar je staat, maar ook slim omdat je er wellicht blessures mee voorkomt. Je deelt je ervaringen met een groot aantal StrongmanRunners en verkent delen van het parcours. En na afloop heb je nog bijna een maand om je conditie nog verder te verbeteren en specifieke krachtoefeningen te doen!

undefined

Kom kijken!

Is het nog iets te hoog gegrepen om dit jaar al mee te doen? Stel dan een trainingsplan op voor de volgende editie en kom deze keer gewoon lekker kijken naar het leukste moddergevecht van Nederland. Gegarandeerd spektakel!

En fun, want op de mooiste plekken langs het parcours vind je de drukbezochte Hot Spots. Met muziek, eten en drinken en een magnifiek uitzicht op de vermakelijkste en meest uitdagende obstakels.

Kortom, de StrongmanRun is voor alle betrokkenen een ervaring om nooit te vergeten!

Bron en foto’s: Fisherman’s Friend StrongmanRunWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment