De Subwing geeft je vleugels onder water

Evelien Koster


Het idee voor de Subwing ontstond zes jaar geleden bij de jonge Noor Simon Sivertsen. Samen met zijn broer en vader waren ze in Turkije begonnen aan een zeilrondreis om de wereld. Tussen de Griekse eilanden viel het Sivertsen op hoe helder het water daar was. “Het duiken voelde daar bijna als vliegen, los van de snelheid en de spanning”, schrijft hij op zijn website. Daar ontstond het eerste idee voor zijn Subwing: met een stuk hout aan een boot probeerde hij het ‘vliegen onder water’ uit.

Twee losse vleugels 

De eerste prototypes werden op zee gemaakt en getest. Uiteindelijk werd de wereldreis zelfs onderbroken om terug naar Noorwegen te zeilen. Daar ging Silvertsen verder met prototypes maken en testen, zelfs in de koude Noorse zee in de winter. Uiteindelijk kon hij de Subwing presenteren: een board dat bestaat uit twee losse vleugels die verbonden zijn met een flexibel stuk.

Sturen onder water

Die losse delen zorgen ervoor dat je onder water kunt sturen. Als je dieper wil komen richt je de vinnen omlaag, wil je meer naar het oppervlak dan beweeg je de vinnen juist omhoog. Je kunt ook trucjes uithalen met de Subwing: als je de vinnen in tegengestelde bewegen van elkaar beweegt draai je bijvoorbeeld om je as. Wat je allemaal met de Subwing kunt doen, kun je in dit filmpje goed zien: 

 

Tot 10 meter diep

Met de Subwing kun je tot wel 10 meter diepte komen. Het gebruik van het board is voor iedereen goed te doen volgens de makers. Je hoeft er niet voor te oefenen, maar je moet natuurlijk wel zwemervaring hebben. De Subwing is verkrijgbaar vanaf ongeveer 265 euro.

Bron: Telegraaf.nl en Subwing.com 

Foto: YouTube / SubwingWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment