De slimme sportbeha – voor alle sporters en sportclubs van Nederland

Evelien Koster


Als je aan het hardlopen of fitnessen bent, wil je vast graag weten wat je hartslag is. Het is een goede graadmeter om te kijken of je training lekker gaat, of je energie over hebt om nog wat harder te gaan of dat je beter een tandje terug kunt doen. Maar zo’n sensorband om je lijf, precies aan de onderkant van je beha, zit niet altijd prettig.

Dicht op je lichaam

Verschillende bedrijven hebben daarop ingespeeld met de slimme sportbeha: een beha met daarin een hartslagsensor. Doordat een sportbeha zo dicht op je lichaam zit, is hij heel geschikt om zaken als je hartslag te meten.

Gegevens verzamelen

Zo maakt Sensoria alleen maar kledingstukken die gegevens over je lichaam verzamelen. Net zoals andere slimme kledingstukken als T-shirts en sokken meet de sportbeha van het merk zaken als je hartslag, activiteit, loopstijl, welbevinden en fitnessniveau. Die data stuurt de sensor draadloos door naar een mobiele app.

Sensorstrip

PureLime is een ander voorbeeld van een merk dat intelligente sportbeha’s ontwikkelt. PureLime heeft ze voorzien van een hartslag sensorstrip aan de binnenkant van de ondersteunende band van de sportbeha. Hier kun je de gegevens draadloos laten versturen naar je mobiele telefoon, een fitnessapparaat of een hartslagmonitoringshorloge. 

Wel wat duurder

Ook het luxe lingeriemerk Victoria’s Secret blijft niet achter als het om slimme sportbeha’s gaat, al gaat deze bh een stapje minder ver. Hij heeft ingebouwde elektroden aan de voorkant waar je zelf een hartslagsensor op aan kunt sluiten. Wil je zo’n slimme sportbeha dragen tijdens het sporten, dan zul je wel wat meer geld uit moeten geven dan voor een gewone sportbeha. De gemiddelde prijs ligt rond de 70 tot 80 euro.

Bronnen: Fithacking, Runner’s High en Sportbeha.com

Foto: ShutterstockWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment