Club van de maand: SC Gouda

Evelien Koster


SC Gouda telt ongeveer 350 leden uit Gouda en omgeving. Zij maken gebruik van twee ijsbanen. De jeugdleden tot 12 jaar schaatsen in Den Haag, en alle anderen in Utrecht op de Vechtsebanen. Daarnaast is sinds een aantal jaren ook het inline-skaten een zelfstandige discipline binnen de club. Zo kunnen de leden het hele jaar actief zijn. Niet alleen in de winter.

Natuurijs

Het wachten is natuurlijk op het natuurijs. Maar met de huidige buitentemperaturen moet je daarvoor een eind reizen. Een aantal leden doet dat ook met enige regelmaat. Schaats je bij een club zoals SC Gouda, dan worden er met enige regelmaat trainingskampen in het buitenland georganiseerd en kun je met clubgenoten meedoen aan toertochten op natuurijs. Zo doet een deel van de leden elk jaar mee aan de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee.

Voor elk wat wils

Uiteraard moet je voor zo’n tocht goed getraind zijn en over een behoorlijke conditie beschikken. Dat is niet voor iedereen weggelegd. SC Gouda weet dat maar al te goed en biedt dan ook voor elk wat wils. Regelmatige trainingen op kunstijs, deelnemen aan kortere toertochten (als het kan ook dichter bij huis), in de zomer – of als je wilt ook in de winter – op inline skates je conditie op peil houden, fietstraining en krachttraining: bij deze schaatsclub kan het allemaal.

Samen

Schaatsen is in beginsel een individuele sport. SC Gouda laat zien hoe leuk het kan zijn om zo’n sport toch samen te beleven. “Het is een individuele sport”, zegt ook trainer Hugo Vos, “maar toch doe je het vooral met elkaar. Elkaar stimuleren, het steeds beter willen doen en – ook heel belangrijk – lekker bezig willen zijn. Blijven bewegen verlengt je leven. Dus wat moet je nog meer?”

Enthousiast?

Voor een impressie van de training bekijk je onderstaand filmpje. Wil je meer weten over SC Gouda? Klik dan hier. En woon je in een ander deel van het land, zoek dan hier een club bij jou in de buurt. Want schaatsen: dat kan overal en altijd.

 

 

Foto header: sportpoint / Shutterstock.comWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment