Buitenspelen is belangrijk: Doe je mee aan de Buitenspeeldag?

Evelien Koster


Hoe leuk het ook is om buiten te spelen, het is niet meer zo vanzelfsprekend dat alle kinderen dit ook regelmatig doen. Eén op de vijf kinderen speelt nooit of hooguit één keer per week vrij buiten. Om daar verandering in te brengen, organiseren Jantje Beton en Nickelodeon elk jaar de Buitenspeeldag.

Grenzen verleggen

Er is buiten immers een hele wereld die je kunt ontdekken. Je verkent en verlegt er je grenzen, bijvoorbeeld door te rennen, klimmen, springen, glijden, vangen, schoppen, schommelen en balanceren.

Ravotten

Bovendien maakt buitenspelen je vrolijk en blij. Want wat is er nu leuker dan ravotten met vriendjes en samen nieuwe spelletjes verzinnen? Uit onderzoek blijkt ook nog eens dat buitenspelen een bijdrage levert aan een gezonde en evenwichtige toekomst.

Samenwerken

Ook maakt buitenspelen je slimmer en socialer. Buitenspelen is immers ook samen spelen, samenwerken en compromissen sluiten. Je kunt daar je creativiteit en fantasie goed bij gebruiken. Verder krijg je meer zelfvertrouwen en is buitenspelen goed voor je geheugen, je concentratie en je leerprestaties.

Buitenspeeldag

Al meer dan 450 kinderen, ouders, scholen, gemeenten, bedrijven en buurtverenigingen hebben hun activiteit voor de Buitenspeeldag aangemeld. Doe jij dat ook, zodat de tiende editie een nog groter succes kan worden en meer dan 100.000 kinderen op 14 juni een leuke dag hebben? Meld je activiteit dan aan op https://www.jantjebeton.nl/buitenspeeldag/. Hier kun je ook vinden welke activiteiten er al in jouw stad of dorp worden georganiseerd.

Tips en ideeën

Meld jij jouw activiteit voor de Buitenspeeldag aan, dan krijg je op de website van Jantje Beton ook ondersteuning in de vorm van tips, promotiemateriaal en leuke activiteitideeën: van hindernisbanen tot oud-Hollandse spelletjes en van kliederen met water in de zon tot spelen in de regen. Alles mag op de Buitenspeeldag!

Bron: Jantjebeton.nl

Foto: ShutterstockWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment