Bijzondere belevenis: beachvolleybal in het donker

Evelien Koster


Van donderdag 5 tot en met zondag 8 november staat het Indoor Beach Centrum Lindobeach in Scheveningen volledig in het teken van de Glow in the dark Beachvolleybal Marathon, oftewel beachvolleybal in het donker. “Er zijn alleen blacklight lampen. De speelvelden, de netten en de ballen zullen oplichten in het donker. De mensen die meedoen schminken zich met glowverf waardoor ze zelf ook zichtbaar worden op het veld”, legt Petra Vennegoor van organisator A-Way Events & Wellness enthousiast uit.

Met je voeten in het zand

Het is de derde keer dat de Glow in the dark Beachvolleybal Marathon wordt gehouden. De vorige keren was het al een groot succes. “Het is gezellig en mensen hebben veel lol”, zegt Petra. “Daarnaast is het natuurlijk heerlijk wanneer het buiten zo koud is om met je korte broek en shirt lekker met je voeten in het zand te staan. In de hal is het namelijk 24 graden.”

Een keer wat anders

“We hebben de vorige keren heel goede reacties ontvangen”, vertelt Petra, “zoals: ‘Wanneer doen jullie dit weer?’, ‘Super gezellig en sportief’ en ‘Een keer wat anders’. De ervaring is heel erg leuk. Ieder jaar wordt het toernooi nog groter, dus dat geeft wel aan dat het in trek is.”

Onder de glowverf

Bij beachvolleybal in het donker kun je alleen je eigen handen en benen zien als je ze een likje verf geeft. Dat maakt het overspelen van de bal een stuk lastiger, maar het maakt glow in the dark beachvolleybal ook extra leuk. “Mensen beginnen eerst met een beetje verf, maar aan het einde van het toernooi zit iedereen eronder”, weet Petra.

Verschillende toernooien

De Glow in the dark Beachvolleybal Marathon heeft verschillende toernooien voor teams, zoals voor bedrijven, scholen en expats. Daarnaast zijn er toernooien waarvoor je je individueel kunt opgeven. Petra: “Wil je met een toernooi meedoen waarvoor je je als team moet opgeven en heb je dit niet, meld dit dan via de mail naar [email protected], dan gaan wij proberen een team te vormen.”

Meer weten?

Wil je meer weten over de Glow in the dark Beachvolleybal Marathon in Scheveningen of alvast je kaartje kopen? Kijk dan op de website van het evenement.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment