Bezoek een sportdiëtist – voor alle sporters en sportclubs van Nederland

Evelien Koster


Als je optimaal wilt presteren in je sport dan is een gezonde voeding de basis. Gezond eten is belangrijk om dat je op die manier alle voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft binnenkrijgt: koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines, mineralen, vocht en voedingsvezels. Ook als je niet sport heb je deze voedingsstoffen natuurlijk nodig. Wie intensief sport verbruikt ook meer energie, en dus heb van bepaalde van die voedingsstoffen ook meer nodig.

Vitamines en sportdranken 

Bij een sportdiëtist kun je terecht met al je vragen over voeding en sport. Je kan dan denken aan vragen over wat je het beste kunt eten en drinken tijdens trainingen en wedstrijden, het gebruik van vitamines of het nut van sportdranken. Maar ook als je maag- en darmproblemen hebt kun je bij de sportdiëtist terecht. 

Persoonlijk voedingsplan

Een goed sportvoedingsplan kan helpen bij het verbeteren van je prestaties. Bijvoorbeeld als je langer op een hoge intensiteit wil kunnen trainen of als je wilt weten hoe je sneller kunt herstellen na een zware training. Een sportdiëtist kan je adviseren wat voor jou een gezonde sportvoeding is. Dat is voor elke sporter weer verschillend. De sportdieëtist maakt een individueel voedingsplan aangepast op je leefstijl, doel en voorkeuren.

Omdat iedere sport andere eisen stelt aan je voeding, kijkt de sportdieëtist ook naar je trainingsschema, de duur en intensiteit van je trainingen en de tijden waarop je traint. Bij het maken van zo’n voedingsplan houdt de sportdietist ook rekening met jouw voorkeuren en smaak, want eten moet ook lekker zijn natuurlijk!

Consult

Tijdens een consult zal een sportdiëtist je vragen wat je beoogt met je sportvoeding en wat je eventuele klachten zijn. Je voeding en je trainingsschema worden dan ook nader bekeken voor het voedingsplan wordt opgesteld. Kijk dan bij de Vereniging Sportdiëtiek Nederland voor een sportdieëtist bij jou in de buurt. 

Bron: Sportdietiek.nl

Foto: Shutterstock

 Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment