Bezoek een sportarts – voor alle sporters en sportclubs van Nederland

Evelien Koster


Misschien denk je bij een sportarts aan een arts die alleen maar topsporters behandelt, maar dat is toch een misverstand. De sportarts is er voor iedereen die beweegt: Jong of oud, recreatief of topper en minder valide mensen kunnen allemaal bij de sportarts terecht. Ook als je chronische ziektes als artrose, diabetes, kanker, hart- en vaatziekten of astma hebt dan kan de sportarts je adviseren hoe je je beweegpatroon aan kunt passen.

Zo snel mogelijk weer sporten 

De sportarts is de specialist op sportmedisch gebied. Hij behandelt sportblessures en kijkt daarbij vooral naar je belastbaarheid. Als je met een klacht of blessure bij de sportarts komt is het zijn doel om je weer zo snel mogelijk terug aan het sporten te krijgen.

Als sporter kun je bij de sportarts komen voor (blessure)consulten, preventieve sportmedische onderzoeken, inspanningstesten en advies over je sportbeoefening. Sportartsen worden ook vaak ingezet in de begeleiding van teams en individuele sporters.

Sportkeuring

Ga je voor het eerst een marathon lopen of wil je een andere grote prestatie leveren? Dan kun je bij de sportarts een sportkeuring laten verrichten om te kijken hoe je ervoor staat en hoe je het beste je training kunt starten. De sportarts kan je ook advies geven over hoe je met een trainingsschema je prestaties kunt verbeteren.

Na een bezoek aan de sportarts weet je precies wat er aan scheelt en wat daar aan gedaan kan worden. En misschien nog belangrijker: je weet hoe je in de toekomst klachten en blessures kunt voorkomen zodat je lekker kunt blijven sporten! 

Meer weten over de sportarts of weten waar bij jou in de buurt een sportarts zit? Kijk dan op Sportzorg.nl

Foto: ShutterstockWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment