Beweeg jij wel genoeg? – voor alle sporters en sportclubs van Nederland

Evelien Koster


Dertig minuten per dag, zo luidt kort en krachtig het beweegadvies in Nederland. Deze samenvatting doet echter geen recht aan de werkelijkheid. Hoeveel je moet bewegen om fit te zijn en je kans op ziekten te verkleinen, hangt namelijk in sterke mate samen met je leeftijd en je gewicht.

En dan is er ook nog eens een groot verschil tussen een beetje bewegen en echt bewegen… Bewegen hoeft heus niet per se sporten te zijn, maar niet elke vorm van beweging is voor iedereen intensief genoeg om mee te tellen voor de genoemde beweegnorm. De hond uitlaten is bijvoorbeeld een prima beweegactiviteit voor 55-plussers, maar voor jongere mensen is die inspanning echt te licht.

Advies op maat

Het Voedingscentrum schiet je te hulp met de nieuwe dagboektool ‘Mijn beweging’. Daarmee kun je nagaan of je volgens de Nederlandse beweegnormen voldoende beweegt. Het enige wat je hoeft te doen, is je registreren via MijnVoedingscentrum.nl of de app Mijn Eetmeter downloaden en trouw al je activiteiten bijhouden.

Je vult dus dag in dag uit in wat je hebt gedaan en hoe lang. Daar rolt een persoonlijk advies uit, helemaal afgestemd op jouw leeftijd en gewicht. In één oogopslag wordt duidelijk hoeveel calorieën je met de geregistreerde activiteiten hebt verbruikt en of je volgens de beweegnorm voldoende beweegt.

Gezonde leefstijl

Het Voedingscentrum wil met dit nieuwe instrument bewustwording creëren en Nederlanders ervan doordringen dat een gezond leefpatroon van groot belang is. En daarbij speelt niet alleen eten, maar ook bewegen een belangrijke rol. ‘Mijn beweging’ sluit daarmee mooi aan op andere instrumenten van het Voedingscentrum, zoals de ‘Eetmeter’ (met maar liefst 712.000 actieve gebruikers), ‘Mijn Gewicht’ en ‘Mijn Doel’, die allemaal in het leven geroepen zijn om je inzicht te geven in wat een gezonde leefstijl inhoudt.

En hoe zit het bij jou?

Wil je weten of jij genoeg beweegt? De nieuwe tool is vanaf nu gratis beschikbaar op MijnVoedingscentrum.nl of als extra functie in de app Mijn Eetmeter. Weet wat je beweegt!

Bron: Voedingscentrum

Foto: ShutterstockWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment