Beleef het olympisch gevoel in Scheveningen

Evelien Koster


Het strand van Scheveningen/Den Haag wordt de komende twee weken omgetoverd tot de Copacabana van Nederland. Dagelijks gaat de Olympic Experience om 10.00 uur open en is er ruimte voor 6.000 bezoekers. Je kunt in je eentje komen, met je gezin, met een groep vrienden of samen met de andere leden van je sportclub. Voor iedereen, jong en oud, is er van alles te doen. 

Meer dan dertig sporten

Overdag kun je maar liefst meer dan dertig verschillende sporten zelf beoefenen. Elke dag staat in het teken van een andere tak van sport en bijna alle sportbonden zijn aanwezig. Zo kun je tijdens een clinic en een stoelspel de beginselen leren van de Japanse krijgskunst aikido, maar het ook virtueel in een sprintje opnemen tegen Dafne Schippers of op een basketbalcourt een potje basketbal spelen.

Watersporten

Zo midden in de zomer ontbreken natuurlijk ook de watersporten niet. In een zwembad op het strand van Scheveningen leer je de beste technieken van de zwemsport tijdens een borstcrawlcursus. Op een waterskibaan kun je je kunsten vertonen, terwijl je in een surfsimulator virtueel de strijd aanbindt met Dorian van Rijsselberghe.

Samen sport kijken

Als ’s avonds de meeste sportactiviteiten zijn afgelopen, kun je in Maracana Plaza met zijn allen genieten van de olympische wedstrijden in Rio de Janeiro. Ook verschillende oud-olympiërs komen dan een kijkje nemen. Zijn er even geen wedstrijden met Nederlanders in Brazilië, dan zijn er muzikale optredens van onder anderen de Radio 538-dj’s en Nielson.

Kom met het openbaar vervoer

De organisatie raadt iedereen die naar de Olympic Experience wil komen aan om dat met het openbaar vervoer te doen. Parkeren met de auto is op de boulevard en in de omgeving daarvan namelijk lastig. Wel rijden er de hele dag door trams van station Den Haag Centraal naar het Scheveningse strand. 

Kaartje kopen

Je kaartje voor de Olympic Experience koop je hier. Daar vind je ook het complete programma.

 

Bron: Teamnl.orgWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment