Basketball’sCool: spelend kennismaken met basketball

Evelien Koster


Het project Basketball’s Cool is ontwikkeld door de Nederlandse Basketball Bond in het kader van ‘Meedoen alle jeugd door Sport’. Het idee is dat kinderen op een vaste dag en tijdstip basketballtraining krijgen van trainers van de lokale vereniging. Deze lessen zijn vooral gericht op het sporten in groepsverband om ze op een speelse manier kennis te laten maken met basketball.

Strippenkaart 

Het voordeel van meedoen aan Basketball’sCool is dat de kinderen niet gelijk al worden verplicht om in wedstrijdverband mee te draaien. De stap van schoolacitiviteit naar spelen in competitieverband bij een club is voor veel kinderen vaak te groot. Op deze manier komen kinderen toch in aanraking met basketball en worden ze ook al opgenomen in de vereniging. Speciaal voor Basketball’sCool heeft de NBB daarom ook een flexible lidmaatschap voor kinderen gemaakt. Bij Basketball’sCool werkt het zo dat je per keer een kleine bijdrage betaalt of je kiest voor een voordelige strippenkaart.

Op dertig plekken

Veel basketballverenigingen in Nederland hebben wachtlijsten, maar met Basketball’sCool hoeven kinderen veel minder lang te wachten. Je kunt gelijkt beginnen! Sinds de start in 2011 is Basketball’sCool nu uitgegroeid tot een project dat al op dertig plekken kan: Amsterdam (8), Rotterdam (2), Arnhem (5), Enschede, Tilburg, Den Haag (2), Utrecht (6), Dordrecht, Heerenveen, Weert, Maastricht en Sittard. 

Met dit promotiefilmpje krijg je alvast een idee van Basketball’sCool:

 

Kijk voor meer info over deze locaties bij Basketball’sCool.

Foto: ShutterstockWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment