Arlette over 2015: “Ik vind het fijn weer een beetje fit te worden”

Evelien Koster


“Mijn goede voornemen aan het begin van 2015 was om te beginnen met hardlopen”, vertelt Arlette. “Ik kreeg voor mijn verjaardag toen eindelijk goede hardloopschoenen van mijn ouders. Die had ik wel nodig, want ik ben gammel en heb dus niet zulke goede knieën. En ik had ook nog een blessure van rollerderby waardoor ik mijn elleboog verpest heb.”

Meer zelfvertrouwen

Arlette nam zich voor om twee keer per week te gaan hardlopen. “Dat is nog niet helemaal gelukt, maar dat ik me veel beter voel, ook over mezelf, dat merk ik zeker wel. Ik heb meer zelfvertrouwen. Hardlopen helpt me ook de dood van mijn moeder te verwerken. Zij is na een kort ziekbed in september ineens overleden. Daarnaast helpt de discipline die ik nu opbouw me ook doorzetten in andere aspecten van mijn leven. En ik val af, dus die brede heupen van me slinken eindelijk een beetje. Vroeger had ik een paard en was ik megadun, dus je kunt je wellicht voorstellen dat ik het fijn vind om weer een beetje fit te worden.”

Nieuwe plannen

Arlette heeft dit jaar meer gesport dan in 2014. “En volgend jaar wordt dat hopelijk nog meer. Dan ga ik kijken naar meer yoga of zwemmen. Misschien doe ik uiteindelijk nog een keer een marathon, maar ik heb geen idee wanneer en hoe. Ik ben niet zo competitief.”

Foto header: ShutterstockWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment