ArenA MoveS: traplopen en bootcampen tegen MS

Evelien Koster


ArenA MoveS is een initiatief van MoveS, dat zich door middel van verschillende jaarlijkse evenementen, zoals Klimmen tegen MS en de MS Hackathon, inzet voor een wereld zonder MS. Bij ArenA MoveS is gekozen voor traplopen omdat dit voor mensen met MS niet vanzelfsprekend meer is. Tijdens de bootcamp word je uitgedaagd om je fysieke grenzen te verleggen met onnatuurlijke tegenstand, net zoals mensen met MS elke dag worden tegengehouden in de meest normale activiteiten.

Struikelen

Dat geldt ook voor Thomas Sanders, medeoprichter van MoveS, die op 29-jarige leeftijd de diagnose MS kreeg. Voor hem heeft de Amsterdam ArenA een beladen betekenis. Op een zondagmiddag, bijna boven aan de tweede ring, kreeg hij opeens zijn rechtervoet niet meer op de volgende trede. Wat met struikelen op de trappen van de ArenA begon, eindigde in de diagnose Multiple Sclerose.

Op de foto: Thomas Sanders

Verschil maken

“Kan niet? Kan niet!”, vertelt Thomas. “Ik probeer nu mijn doelen op een andere manier te bereiken. Deelnemers van Klimmen tegen MS, vrienden en mijn familie inspireerden mij mijn ambitie te volgen: een MS-vrije wereld. Als we de krachten bundelen kunnen wij het verschil maken, en uiteindelijk onze dromen laten uitkomen.”

5.000 treden

Je kunt je bij ArenA MoveS inschrijven voor drie verschillende parcoursen: 700 treden, 2.500 treden of The Ultimate Challenge: 5.000 treden. Op het veld van de ArenA kun je deelnemen aan de ultieme zomerbootcamp onder leiding van Jens Olde Kalter, oprichter van Bootcamp Nederland, personal trainer en schrijver.

Trainingsprogramma

Doe je mee, dan krijg je in de voorbereiding op dit uitdagende evenement hulp van Jens zelf en van Vondelgym onder leiding van Arie Boomsma. Zij hebben een trainingsprogramma van acht video’s ontwikkeld dat je vanaf 13 mei kunt volgen via www.arenamoves.ms/trainingvideos.

Iedereen welkom

Is de uitdaging van het beklimmen van honderden of duizenden traptreden voor jou te pittig, omdat één traptrede al een uitdaging is als je MS hebt? MoveS begrijpt dat MS ervoor zorgt dat niet iedereen in staat zal zijn trappen te beklimmen of mee te doen aan de bootcamp. Daarom is iedereen welkom bij ArenA MoveS, ook om te komen kijken en aanmoedigen.

Inschrijven

Je kunt je individueel, als team of als bedrijventeam inschrijven voor ArenA MoveS op www.arenamoves.ms. Ben je tussen de 10 en 16 jaar, dan mag je je alleen inschrijven voor de 700 traptreden en onder begeleiding van een volwassene. Het inschrijfgeld bedraagt 20 euro voor volwassenen, met een sponsorverplichting van 100 euro. Voor kinderen is dit 7,50 euro met een sponsorverplichting van 25 euro.

Foto’s: MoveSWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment