Adventure golf: golfen tussen de dino’s

Evelien Koster


Midgetgolf alleen leuk voor kinderen en het ‘echte’ golf alleen voor volwassenen? Echt niet! Golf is leuk voor iedereen – hoe jong of oud je ook bent. Maar het spelen van al die lange holes kun je wel nog een stuk aantrekkelijker maken, zeker voor kinderen en jongeren, vindt Michel de Meijer, eigenaar van Golf IJsselweide. Hij nam daarom het initiatief tot het Adventure Park Jurrasic Golf, dat hij omschrijft als een spectaculaire minigolfbaan met beleving en avontuur en een uitstekend alternatief voor een dagje Efteling.

Net zo cool als voetbal

Het park wordt aangelegd naast de huidige golfbaan van Golf IJsselweide in Gouda en moet in de loop van dit najaar open gaan. Vanaf dan kun je er met je hele familie tussen de dinosaurussen een balletje slaan – want er worden verschillende thema’s uit de films van Jurassic Park van Steven Spielberg in de baan verwerkt. “We willen golf voor de jeugd net zo aantrekkelijk maken als voetbal, hockey en andere sporten die ‘cool’ zijn”, zegt Michel in een artikel op de website GOLF.NL.

undefined

Laagdrempelig

Ook de NGF denkt dat adventure golf een nieuwe doelgroep zal aantrekken. “Adventure golf is geen officiële vorm van golf, maar wel een spectaculaire manier van met golf bezig zijn”, zegt woordvoerster Mari Trini Hermoso. “Het maakt golf laagdrempelig en leuk voor niet-golfers en de jeugd. Dit initiatief gaat niet van ons uit, maar we stimuleren het wel.”

Spelen met je voeten

Behalve de introductie van adventure golf in Nederland zijn er ook andere manieren waarop golf nog meer fun wordt. “Denk bijvoorbeeld aan het spelen van negen of zes holes in plaats van per se achttien of aan footgolf: waarbij je niet met een club speelt, maar met je voeten”, zegt Mari Trini. “Als je golf maar speelt op een manier die jij leuk vindt, dat is het uitgangspunt.”

Bronnen: Golf.nl en Letsplaygolf.nl

Foto’s: Golfbaan IJsselweideWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment