Aanstaande donderdag: Sportfilmfestival – voor alle sporters en sportclubs van Nederland

Evelien Koster


Met Rotterdam als locatie van het AD Sportfilmfestival en met de goede uitgangspositie van Feyenoord in de titelstrijd in de Eredivisie, is het niet verwonderlijk dat deze club centraal staat in de openingsfilm op het festival. De documentaire Feyenoord 1999 – De Coolsingel liep vol neemt je mee naar de laatste keer dat de Rotterdamse voetbalclub kampioen van Nederland werd.

Mooie verhalen

In de film vertellen coach Leo Beenhakker, voorzitter Jorien van den Herik en spelers Jean-Paul van Gastel, Paul Bosvelt, Peter van Vossen en de Argentijnse sterspeler Julio Cruz hun mooie verhalen over het kampioenschap van 1999. Veel spelers uit het Feyenoord van toen zullen donderdag bij de première op het filmfestival aanwezig zijn. De documentaire is van de hand van de makers van het tv-programma Andere Tijden Sport.

Van boksen tot schaken

Tijdens het Sportfilmfestival, dat plaatsvindt in het Rotterdamse Cinerama Filmtheater, kun je ook films en documentaires bekijken over wereldberoemde sporters zoals bokser Muhammad Ali, schaker Magnus Carlsen en golfer Severiano Ballesteros. Daarnaast gaan er twee nieuwe documentaires van Andere Tijden Sport in première: BMX – de vroege jaren en Liane Engeman, de blonde schrik van het circuit, over de Nederlandse autocoureur die succesvol was in de jaren zestig en zeventig.

Rotterdamse helden

Verder zijn er documentaires te zien over lokale Rotterdamse helden zoals Shinji Ono, Rob Jacobs en Alex Pastoor. Gastheer Wilfried de Jong ontvangt in zijn dagelijkse talkshow bekende gasten uit de sport- en filmwereld.

Fototentoonstelling

Ook het bekijken waard is het randprogramma van het AD Sportfilmfestival Rotterdam, dat nog nooit eerder zo groot was als dit jaar. Zo is er onder andere een fototentoonstelling en een filmwedstrijd en wordt er de publieksprijs uitgereikt.

Tickets bestellen

Het Sportfilmfestival vindt plaats op donderdag 6, vrijdag 7 en zaterdag 8 april. Wil je erbij zijn en/of het hele filmprogramma bekijken? Ga dan naar de website van het Sportfilmfestival Rotterdam.

Foto: ShutterstockWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment