7 voordelen van het drinken van warm water

Evelien Koster


Betere bloedsomloop

Allereerst zorgt het drinken van een glas warm water voor een betere bloedsomloop, wat ook een positieve invloed heeft op je spieren en zenuwen. Je spieren krijgen zo immers meer bloed en kunnen zich daardoor beter ontspannen. Met als bijkomend voordeel dat je minder snel spierpijn krijgt.

Soepele stoelgang

Het drinken van een glas warm water voor, tijdens of na een maaltijd is ook gunstig voor je spijsvertering. Het helpt je lichaam om je eten goed te verteren. Dit in tegenstelling tot koud water, dat de vetten die in je eten zitten doet verharden. Het vet kan zich daardoor gaan ophopen in de binnenwand van je darmen, met als gevolg dat je darmklachten krijgt.

Hulpmiddel bij het afvallen

Sport je omdat je een paar kilo’s af wilt vallen? Dan helpt warm water drinken je daar een handje bij, omdat het mede zorgt voor een gezonde stofwisseling. Het helpt bij het afbreken van je lichaamsvet en zorgt er ook voor dat je minder snel een hongergevoel krijgt. Tip: start je dag met een glas heet water waaraan je een beetje citroensap toevoegt.

Energieboost

Je zou misschien denken dat koud water voor meer energie zorgt, maar het is juist warm water dat je een energieboost geeft. Het koude water dat in je lichaam komt moet namelijk eerst opgewarmd worden voordat het verteerd kan worden. Dat kost je lichaam energie. Uit warm water haalt je lichaam juist energie, die je tijdens het sporten goed van pas komt. Ook handig voor als je ’s ochtends moeilijk je bed uit komt.

Gezond haar

Wil jij straks stralend zomerhaar? Een mooie bonus van het drinken van warm water is dat het je haar een gezondere en glanzende look geeft. Het warme water zorgt bovendien voor meer energie in je haarwortels, waardoor je haar sneller gaat groeien. Verder helpt het tegen een droge hoofdhuid.

Tegen verkoudheid

Ook bij mooi weer kun je een verkoudheid oplopen, inclusief de bijbehorende keelpijn en hoestbuien. Warm water maakt vastzittend slijm los en spoelt het via je slokdarm en je maag weg. Daardoor merk je al snel dat de keelpijn afneemt en dat je weer voluit kunt gaan trainen. 

Detox

Ga jij voor een grondige reiniging van je lichaam in de vorm van een detox? Ook dan komt warm water goed van pas. Zodra je het drinkt, gaat je lichaamstemperatuur omhoog, met als gevolg dat je gaat zweten en er giftige stoffen uit je lichaam verdwijnen. Je lichaam ondergaat een reinigingsbeurt van binnenuit. Wil je het meeste uit je detox halen, voeg dan wat citroen(sap) toe aan je glas warm water.

Foto: ShutterstockWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment