6 sportboeken voor onder de kerstboom

Evelien Koster


Alles over sport en voeding

Wil je op enig moment resultaat zien van al dat harde werken in de sportschool, dan is het belangrijk de juiste voeding tot je te nemen. Als je je persoonlijk record van je hardlooprondje wilt verbeteren, gaat dat misschien sneller met de goede brandstof. In Alles over sport en voeding geeft het Voedingscentrum beginnende, ervaren en fanatieke sporters antwoord op prangende vragen over sport en voeding. Wat kun je het beste eten als je aan krachtsport, conditiesport of teamsport doet? Wat is het beste moment om te eten als je een training of wedstrijd hebt? In dit boek vind je achtergrondinformatie voor sporters over de energiebalans, spijsvertering en de zin en onzin van supplementen. Bovendien staan er diverse recepten in gebaseerd op de Schijf van Vijf.

In perfecte conditie

undefined

Flitsende acties, een verwoestende backhand en prachtige doelpunten, daar staat tophockeyster Ellen Hoog om bekend. Maar topsporter word je niet zomaar! Daarvoor is heel veel discipline en doorzettingsvermogen nodig. Om op het veld optimaal te kunnen presteren, let Ellen goed op haar voeding. Ze eet gezond en het liefst biologisch, maar heeft op z’n tijd ook zo haar snackmomentjes. Wil je een fit en gelukkig leven, dan draait alles om balans, zo valt te lezen in In perfecte conditie. In zes complete workouts deelt Ellen haar 36 favoriete sportoefeningen om zowel conditie als kracht te verbeteren. En het mooie is: je hoeft er niet eens voor naar de sportschool! De workouts worden afgewisseld met 45 heerlijke, gezonde recepten, waarmee Ellen laat zien dat gezond ook gewoon heel lekker is. Kortom, een heel bruikbaar boek voor de beginnende én gevorderde sporter.

Don Leo

undefined

Deze biografie beschrijft het leven van Leo Beenhakker, een van de meest bekende en kleurrijke voetbaltrainers van Nederland. De Rotterdammer was coach van liefst vijftien profclubs in Nederland, Spanje, Mexico, Zwitserland en Turkije. Daarnaast was hij ook werkzaam als bondscoach van Nederland, Saudi-Arabië, Polen en Trinidad en Tobago. In Don Leo vertelt Beenhakker openhartig over zijn vijftigjarige loopbaan in de voetballerij.

Wedden dat het lekker is!

undefined

Wilfred Genee en zijn vrouw Lili zijn op een missie om kinderen gezonder te laten eten. In dit boek hebben ze de hulp ingeschakeld van wereldsterren als Zlatan Ibrahimovic en Klaas-Jan Huntelaar. De voetballers leggen uit waarom goede voeding zo belangrijk is. Bedoeld om ouders én kinderen te inspireren om een bewuster voedingspatroon aan te nemen. Wedden dat het lekker is! is dus niet alleen leuk om te krijgen, maar ook om te geven!

Solo

undefined

Dit boek van Wilfried de Jong is een must read voor iedere wielerliefhebber. De Jong speurt en schrijft over de renners in de Tour de France, de Giro, Parijs-Roubaix, de Ronde van Vlaanderen en het wereldkampioenschap. Maar ook voor mensen die het wielrennen niet volgen, is het boek zeer leuk om te lezen. Voor Solo maakte De Jong een selectie uit zijn mooiste columns voor NRC van de afgelopen vijf jaar. Daarnaast schreef hij voor deze uitgave enkele nieuwe stukken. Het boek kreeg uitstekende recensies en werd genomineerd als ‘Sportboek van het jaar 2014’. 

Filosoferen over beweging en sport

undefined

De Australische filosoof Damon Young onderzoekt in dit boek de waarde van lichaamsbeweging voor lichaam én geest. Vaak lijkt ons bestaan in tweeën opgesplitst. Op kantoor denken we na en lijkt ons lichaam overbodig, in de sportschool bewegen we, maar doet onze geest er niet toe. Young onderzoekt het thema ‘beweging en sport’ in leven en werk van oude en moderne filosofen. Hij toont aan dat beweging, sport, training en discipline belangrijk zijn voor ons welzijn, en legt een verbinding tussen lichaam en geest . Door op een slimme manier te trainen, werken we aan ons hele mens-zijn, en genieten we ook van het bewegen zelf.

 

Foto header: ShutterstockWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment