5 leuke sport-apps voor de beginnende sporter

Evelien Koster


Nike Training Club

Nike omschrijft deze app zelf als een personal trainer in je broekzak. Het aanbod is groot: ruim honderd work-outs, bedacht door personal trainers van het merk, maar ook door iemand als zangeres Jessie J.

Sorry mannen, deze app richt zich op vrouwen. Hij biedt uiteenlopende oefeningen om spiermassa te vergroten, spieren langer te maken of af te vallen. Je kunt eenvoudig instellen of je een beginnend, gemiddeld of gevorderd sporter bent. Elke oefening wordt uitgebreid voorgedaan op foto’s en video. Ondertussen wordt er muziek afgespeeld en krijg je op gezette tijden een peptalk van je personal trainer. Bij elke work-out wordt vastgesteld hoeveel calorieën je verbrandt. Daarnaast kun je zien hoeveel Nike Fuel-punten je ermee hebt gespaard.

Wil je deze app downloaden? Dat kan gratis. Nike Training Club is beschikbaar voor Android en iOs.

Strava

Strava is een aardige app voor hardlopers, maar is eigenlijk nog handiger en vooral leuker voor wielrenners. Je fietst namelijk nooit meer alleen! Door de routetijden van vrienden in te voeren, kun je de uitdaging aangaan om ze te verslaan.

Wanneer je je hartslagmeter aan Strava koppelt, geeft de app aan welk onderdeel het zwaarst was en kun je het resultaat vergelijken met de cijfers van vorige trainingssessies. Op die manier merk je niet alleen dat het je steeds gemakkelijker afgaat, je ziet het ook!

Als je de app opent, zie je allemaal grafieken waarin je kunt aflezen hoe lang en hoe ver je gelopen hebt, hoeveel vooruitgang je hebt geboekt en wat je positie is ten opzichte van die van je vrienden. Vooral deze laatste mogelijkheid zorgt ervoor dat je langer blijft doorgaan.

Ook Strava kun je gratis downloaden. De app is zowel voor Android als iOS beschikbaar.

RunKeeper/Runtastic

RunKeeper en Runtastic zijn bijna hetzelfde. Beide apps houden je sportprestaties bij op basis van gps. Ze worden vooral gebruikt bij het hardlopen, wat je gezien de namen niet zal verbazen, maar je kunt ze zeker ook tijdens het fietsen gebruiken.

Achteraf kun je via de gps-tracking zien welke route je hebt afgelegd en hoe hard je op welk moment ging. Deze gps-tracking kun je vervolgens delen via de sociale media of vergelijken met de gegevens van je vrienden. Net als bij Strava is het leuke aan deze apps dat je de strijd kunt aanbinden met je vrienden.

Zowel RunKeeper als Runtastic zijn gratis te downloaden.

RunKeeper is beschikbaar voor Android, iPhone en Windows Phone.

Runtastic is beschikbaar voor Android, iPhone, Windows Phone en Blackberry.

https://www.youtube.com/watch?v=_kBL06wZNkA

FitStar

Ben jij al goede voornemens aan het maken voor het volgende jaar? Wil je zo snel mogelijk afvallen of heel sterk worden? De App Store staat vol met apps die je daarbij kunnen helpen, maar deze zijn meer voor de geoefende sporter. Het is niet slim om met zulke apps vanaf nul te beginnen.

Ga je voor het eerst sporten of was de laatste keer heel erg lang geleden? Dan is FitStar een heel goede app om mee te beginnen. De app biedt je een personal trainer en training die je via een video kunt volgen. Mooi pluspunt is dat je feedback kunt geven op elke training, waarop de training vervolgens wordt aangepast.

Met FitStar kun je twee trainingen per week gratis doen. Wil je onbeperkt gebruikmaken van de app? Dan kun je ervoor kiezen om te betalen en krijg je toegang tot FitStar Premium. Gebruikers van FitStar Premium ontvangen ook een persoonlijk dieetadvies per e-mail.

FitStar is beschikbaar voor iOS.

Nudge

‘Healthy Living. One Simple Score’ – dat is de slogan van Nudge. Gebruik je nu allemaal verschillende apps en zou je ze het liefst willen combineren? Dat kan met Nudge. Nudge verwerkt en combineert alle informatie en geeft aan de hand daarvan de Nudge-score. Deze wordt berekend op basis van lengte, gewicht en leeftijd. Deze score kan uiteenlopen van één tot 110, waarbij geldt: hoe hoger je score, hoe beter.

De apps die Nudge allemaal kan combineren, zijn: Mapmyfitness, RunKeeper, Moves, Sleep as Android en Strava. Ook kan deze app informatie binnenhalen van de fitnessarmbanden van Fitbit en Jawbone Up.

Bron: NuTech.nl
Foto: Shutterstock.comWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment