5 gave sporten voor vrouwen

Evelien Koster


1. Aerobics

Inmiddels kun je in de sportschool zo veel verschillende groepslessen volgen dat je de good old aerobicsles, waarbij je je laat opzwepen door de muziek en de instructeur, bijna zou vergeten. Terwijl het een heel leuke en goede manier blijft om te trainen. Aerobics kent tal van varianten, zoals stepaerobics, intervalaerobics en aquarobics in het water. Zo kun je zelf kiezen hoe en met welke intensiteit jij je aerobicsles wilt volgen.

2. Curves

Curves is fitness speciaal voor vrouwen. In een halfuurtje werk je tijdens een intensieve training in een speciale curvessportschool zowel aan je conditie als aan het versterken van je spieren. De oefeningen doe je terwijl je samen met andere vrouwen in een grote cirkel zit of staat. Ideaal voor als je wel iets aan sport wilt doen, maar daar niet te veel tijd aan kwijt wilt zijn.

3. Piloxing

Dansen, boksen en pilates: als je die drie sporten met elkaar mixt, dan krijg je piloxing, bedacht door de Zweedse Viveca Jensen. Het is een sport waar je niet alleen fysiek, maar ook mentaal sterker van wordt: door de combinatie van snelheid en behendigheid die je uit het boksen kent, flexibiliteit en spieropbouw die je bij pilates leert en het sensuele dat bij dansen hoort. Piloxing is in Hollywood al een paar jaar superhip. Je doet het op blote voeten of op antislipsokken en je draagt handschoenen die ongeveer een half pond wegen.

4. Bodypump

Bodypump behoort samen met onder andere bodycombat, bodystep en bodyattack tot de zogenaamde Les Mills-sporten. Allemaal sporten waarbij je lekker op muziek aan het trainen bent, in het geval van bodypump vooral om aan je uithoudingsvermogen en je kracht te werken. Tijdens een lesje bodypump kun je zelfs rond de 500 calorieën verbranden, ideaal voor als je graag wat wilt afvallen. Je traint vooral met lichte gewichten, waarmee je veel herhalingen doet.

5. Voetbal

Niet voor niets vindt deze zomer in Nederland het Europees kampioenschap vrouwenvoetbal plaats. Vrouwenvoetbal is hot en dat blijkt ook uit het feit dat het in ons land een van de snelst groeiende sporten is qua aantal beoefenaars. Bijna overal kun je inmiddels wel een club vinden met een of meer vrouwenteams, zodat je lekker een balletje kunt trappen op jouw niveau.

 

Bronnen: Sport.infonu.nl en Gezondheidsnet.nl

Foto: ShutterstockWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment