3 apps die je eraan herinneren genoeg te drinken

Evelien Koster


Water drinken is goed voor je. De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid EFSA raadt vrouwen aan om elke dag 1,6 liter water te drinken. Voor mannen is dat 2 liter. Toch haalt lang niet iedereen dit. Het Nationaal Water Onderzoek 2015 laat zien dat wij Nederlanders gemiddeld maar vier glazen van 250 milliliter per dag drinken.

Hoofdpijn en concentratieproblemen

In de zomer is het nog belangrijker dan anders om genoeg water te drinken. Dat geldt zeker als je sport en daarbij veel vocht verliest. Krijg je te weinig nieuw vocht binnen, dan loop je het risico dat je lichaam uitdroogt. De eerste symptomen daarvan zijn dorst en een droge mond, maar je kunt ook last krijgen van hoofdpijn, concentratieproblemen en geheugenverlies. Ook wordt je huid droger en stugger en kun je je slap, lamlendig en minder fit voelen.

1. WaterMinder

Eén van de handige apps die je ervan bewust maakt om voldoende water te drinken is WaterMinder. Zoals je jezelf in andere apps een sportief doel stelt, bijvoorbeeld om in een maand tijd 20 kilometer hard te lopen, zo kies je hier een haalbaar doel voor het drinken van water. Gedurende de dag stuurt WaterMinder je herinneringen en laat de app zien hoeveel procent van je dagdoel je al bereikt hebt.

Volle watermeter

Doel is natuurlijk dat je digitale watermeter aan het eind van de dag helemaal vol zit. Om je daarvoor extra te motiveren deelt WaterMinder awards uit bij mijlpalen, zoals het behalen van je eerste doel of het een week lang drinken van voldoende water. Ook leuk is dat je WaterMinder niet alleen kunt gebruiken op je telefoon of tablet, maar ook op je Apple Watch. De app is verkrijgbaar voor iOS en kost 1,99 dollar. Download WaterMinder hier in iTunes of hier voor Android.

2. Drinkfles met app

Hydranome® is een handige drinkfles met app. De dop van deze fles heeft een slim geheugensteuntje waarmee je in één oogopslag kunt zien hoeveel je al hebt gedronken en of je over de hele dag genoeg drinkt. Bij het bijvullen van je fles draai je de teller op de dop een slag verder om de stand bij te houden. Met vier flessen per dag krijg je de aanbevolen hoeveelheid vocht binnen.

Reminders

De app van Hydranome® helpt je door je er om de twintig minuten aan te herinneren dat je weer een slok water moet nemen. Want ook al zijn je voornemens nog zo goed, vaak vergeet je in de drukte van een hectische dag om je waterfles op je bureau te zetten of om er regelmatig uit te drinken. Je kunt de app gratis downloaden voor iOS en Android via hydranome.com/mobile-app.

3. Geef je lichaam water

Nog een gratis waterdrink-app is Geef je lichaam water, waarin je invoert wat je huidige gewicht is, zodat de app kan uitrekenen hoeveel water je per dag nodig hebt. Als je een glas water gedronken hebt, voeg je in de app een glas toe. Ook deze app stuurt je tijdens de dag reminders zodat je niet vergeet om te drinken. Ook geeft hij tips voor gezonde drinkgewoonten. Je kunt Geef je lichaam water hier downloaden in Google Play.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment