10 leuke lopen in de komende maanden

Evelien Koster


Rokjesdagloop

Heb jij de afgelopen tijd al goed getraind? Doe dan komende zondag al mee aan de Rokjesdagloop in Amsterdam, een loop om te vieren dat de lente is begonnen. Tegelijk is de Rokjesdagloop een ode aan Martin Bril, bedenker van de term Rokjesdag. Het loopevenement kent afstanden van 5 en 10 kilometer en is alleen toegankelijk voor dames.

De Halve van De Haar

Heb je altijd al eens vanuit een heuse kasteeltuin willen starten aan een loopevenement? Grijp dan je kans en doe mee aan de Halve van De Haar. Deze halve marathon begint in de tuinen van Kasteel de Haar en loopt door Haarzuilens, de Haarrijnse Plassen en de oude dorpskern van Vleuten. Je kunt kiezen uit een halve, een kwart of een achtste marathon. Daarnaast zijn er verschillende jeugdlopen.

Enschede Marathon

De oudste marathon van Nederland, die van Enschede, staat weer op het programma. Je kunt kiezen uit een hele marathon, een halve marathon of de 10, 5 of 1 kilometer. De route voor de kilometervreters die gaan voor een van de twee langste afstanden, loopt richting de Duitse grens en weer terug. 

Cruyff Foundation 14K Run

Op de dag waarop Johan Cruyff 70 jaar zou zijn geworden kun je vanaf het beginpunt in de Amsterdam ArenA 14 kilometer hardlopen langs memorabele plekken uit het leven van Nederlands bekendste voetballer. De finish is bij het Olympisch Stadion. Is 14 kilometer voor jou iets te lang? Er is ook een 5K Run en een speciale Kids Run van 1.400 meter. Bij deze twee lopen is zowel de start als de finish in de Amsterdam ArenA.

Koningsloop Harderwijk

Op Koningsdag is de keuze aan jou: ga je lekker over de rommelmarkt struinen in jouw woonplaats of kom je meedoen aan een leuk loopevenement? In Harderwijk wordt de Koningsloop georganiseerd, met afstanden van 1 kilometer voor de kinderen en 5 kilometer voor jongeren en volwassenen.

Bevrijdingsloop

Lopen langs de bekende molens van Kinderdijk. Dat kan op 5 mei bij de Bevrijdingsloop van Alblasserdam, georganiseerd door atletiekvereniging A.A.A. De afstanden waar je uit kunt kiezen zijn 4, 8 en 12 kilometer.

7 mei: Wings for Life World Run

Tijdens de Wings for Life World Run gaan over de hele wereld op hetzelfde moment heel veel loopevenementen van start. In Nederland is de starttijd 13.00 uur en de locatie Breda. Na een halfuur begint de Catcher Car te rijden, een soort bezemwagen die je voor moet zien te blijven. Degene die daar het langste in slaagt wint de run. Vorig jaar zat Formule 1-coureur Max Verstappen in de Catcher Car, wie nu de bestuurder wordt is nog niet bekend.

Zeebodemloop

In Lelystad loop je tijdens de Zeebodemloop op grondgebied waar vroeger de Zuiderzee was. Je kunt kiezen uit afstanden van 1, 5, 10 en 15 kilometer. De organisatie heeft geregeld dat iedere loper na afloop een krachtige massage kan krijgen.

Leiden Marathon Nightrun

De Leiden Marathon staat weer op het programma. De zaterdagavond daarvoor is er de Nightrun, een loop van 5 kilometer door de gezellige binnenstad van Leiden. Lichtjes en muziek zorgen bij dit loopevenement voor een bijzondere sfeer.

5 Mijl van Tilburg

De Engelse mijl is de afstand die in mei centraal staat in Tilburg. In totaal leg je er 5 Engelse mijlen af, oftewel 8,05 kilometer. Gezelligheid en sportiviteit staan voorop bij dit loopevenement waarvan de finish in het sfeervolle centrum van Tilburg is. 

Bronnen: LeChampion.nl, Hardlopen.nl en Hardloopkalender

Foto: ShutterstockWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment