GenDaLim7 veel gestelde vragen

Home
GenDaLim7 info
GenDaLim7 bestellen

Technische vragen en antwoorden over GenDaLim7

Wat moet ik met de GenDaLim5 en GenDaLim6 bestanden doen ? GenDaLim7 heeft nu een hoofdbestand en een aanvullend bestand. GenDaLim6 had geen bidprentjes meer, deze waren wel in GenDaLim5 aanwezig. Deze bidprentjes zijn nu weer ( uitgebreider ) terug in het aanvullend bestand. Met GenDaLim7 heeft u dus alles van vroegere versies, maar natuurlijk veel uitgebreider.
GenDaLim7 wordt geleverd met twee bestanden. Hoe bereik ik het andere bestand ? U kunt in het menu op File klikken, en dan op Open. U kunt dan kiezen uit GDL7Db en GDL7Aanv. Dubbelklik op uw keuze, of klik op uw keuze en vervolgens op Openen.
Ik heb nog GenDaLim6 geinstalleerd. Wat kan ik doen ? GenDaLim7 kan gerust naast GenDaLim6 geinstalleerd zijn. Wel opletten, dat de GenDaLim7 programmatuur alle vroegere databases kan lezen, maar omgekeerd kan de GenDaLim6 software de versie 7 databases niet goed lezen, u kunt een error 94 krijgen. Wilt u GenDaLim 6 verwijderen, doe dit dan liefst voordat u versie7 installeerd.
De computer blijft hangen, of er treed een leesfout op, tijdens Unpack de GenDaLim database.
Wat te doen ?
De uitgepakte databases zijn erg groot( samen ca 1.8 Gb ). Als tijdens het uitpakken van de database vanaf de cd naar uw harde schijf iets mis gaat kan dit twee oorzaken hebben.
  1. Uw cd speler is van onvoldoende kwaliteit.  Probeer eens de ingepakte database van de cd ( GDL7Db.exe ) te copieren naar uw harde schijf. Of probeer dit op een andere computer. Breng het bestand over naar u eigen computer. Copieer bijvoorbeeld naar C:\Tyd\ . Als u dat lukt, kunt u nu vanaf die lokatie de database uitpakken. Dubbelklik in de verkenner op de naam GDL7Db.exe .
  2. De ingepakte database is beschadigd. Of de cd is beschadigd. Stuur een e-mail naar Jo Hoen. U krijgt een nieuwe cd. 
Is het mogelijk om de GenDaLim7 database op een andere schijf te installeren ? In de GenDaLim programmatuur zit al ingebakken de mogelijkheid om een andere database te kiezen.

Er zijn 2 methoden om de database ( ca 1.8 Gb groot )op de schijf D: te krijgen ( D: vervangen door wat je zelf wilt natuurlijk)
  • Bij het einde van de installatie van de software kun je bij het unpacken van de database, op de vraag naar waar uitgepakt moet worden de voorgestelde C:\GDL7 veranderen in D:\GDL7 ( kun je gewoon overheen typen)
  • Als na het installeren en unpacken van de database GDL7Db.mdb al in C:\GDL7 staat, kun je die met de verkenner verplaatsen naar de gewenste folder bijv D:\GDL7

Na beide methoden zal, als nu het GDL6 onderzoeksprogramma de eerste keer opgestart wordt, gemeld worden dat de database niet op de standaard lokatie C:\GDL7\GDL7Db.mdb gevonden is.

Er wordt automatisch een scherm geopend "GenDaLim database openen" waarin aangegeven kan worden waar de database wel ligt.
Na gebruik en sluiten van het programma wordt de lokatie van de database in de registry vastgehouden.
Hierdoor zal bij een volgende start het programma automatisch de laatst gekozen database opstarten.